3.ca.23

 

Bon vespre,

La feina sobre les pel.lícules que hem vist i comentat a classe la fareu des de casa i la penjareu al blog. Aquest cap de setmana podeu tornar a veure Romeo i Julieta(es pot veure per internet)per fer la feina millor. Pensau bé què voleu dir i com ho heu de dir abans de posar-vos a escriure. L’heu de fer abans de dilluns 13-juny)

1. Explica quina de les tres pel.lícules t’ha agradat més i explica per què. Recorda que has d’argumentar totes les afirmacions.

2.1. Quan Romeu ha conegut Julieta a la festa, els seus amics se’n van i el criden perquè els acompany a seguir de gresca i ell diu: Què sap del dolor qui no té cap ferida? A què es refereix Explica-ho.

3.Compara els personatges de Romeo i de Mercutio.

4. Les passes que segueix la història d’amor entre Romeo i Julieta no depenen només de la voluntat d’aquests personatges sinó del Destí. El Destí, segons aquesta obra, condiciona la vida dels humans. Explica-ho , cerca frases a l’obra en què els personatges en parlen directament i copia-les tot dient qui les diu i a quin moment de la història.

5. Creus que a la nostra època un amor pot ser impossible? En quines situacions? Per què?

6. Comenta el que trobis sobre l’obra literària, les pel.lícules (que incouen Cyrano ) , la representació, etc.

Anuncis

24 Respostes to “3.ca.23”

 1. tatidt Says:

  1. Explica quina de les tres pel.lícules t’ha agradat més i explica per què. Recorda que has d’argumentar totes les afirmacions.
  De les tres pel·lícules la que més m’ha agradat ha estat “Shakespeare in Love”, ya que incloïa algunes escenes/passatges de “Romeo i Julieta” i la vida de Shakespeare. encara que la meitat dels personatges són inventants, m’ha parescut molt interesant.
  “Romeo+Julieta” m’ha agradat bastant, i la possaria en el segón lloc, ja que m’ha resultat increíble l’història d’amor que dos enemics ancestrals poden arribar a tenir. Al principi m’ha confós que parlessin amb vocabulari d’una altra època y que anomenèssin “espassa”” a una “pistola”, però mitja hora més tard ja em vaig acostumbrar.
  “Cyrano” no m’ha agradat gaire, principalment perque no m’agrada que ells dos, Cyrano i Christian, menteixin a la noia, però m’ha fet gràcia quan els soldats s’emborraxaven!

  2.1. Quan Romeu ha conegut Julieta a la festa, els seus amics se’n van i el criden perquè els acompany a seguir de gresca i ell diu: Què sap del dolor qui no té cap ferida? A què es refereix Explica-ho.
  Es refereix a que ell s’ha enamorat i els altres no, i com que ells se’n riuen, ell se sent ferit.

  3.Compara els personatges de Romeo i de Mercutio.
  Fisicament la diferència seria que Romeo és blanc i Mercutio negre. Romeo té els cabells clars caiguts i Mercutio té el cabells amb l’estil dels vuitanta, afro, i oscur. Mercutio és molt prim i Romeo està bé. Interiorment Romeo és dolç, poètic, reservat, mentres que en Mercutio ofèn, es riu de la poesia i quasi parla a crits. Mercutio és tot el temps animat i intentant animar als altres, pensant només en divertir-se, mentres que Romeo es passa tot el temps desanimant, pensant solamente en Julieta.

  4. Les passes que segueix la història d’amor entre Romeo i Julieta no depenen només de la voluntat d’aquests personatges sinó del Destí. El Destí, segons aquesta obra, condiciona la vida dels humans. Explica-ho , cerca frases a l’obra en què els personatges en parlen directament i copia-les tot dient qui les diu i a quin moment de la història.
  “Sóc una trista joguina del destí!” la diu Romeo diverses vegades durant tota la pel·lícula, pero una de les més remarcables és quan mata a Teobal/Tyblad i fugueix de la policia.

  5. Creus que a la nostra època un amor pot ser impossible? En quines situacions? Per què?
  Aquest tipus d’amor no, ja que les famílies ja no estan tan enemistades com estaven abans, i ara el joves decideixen més que els adults.

  6. Comenta el que trobis sobre l’obra literària, les pel.lícules (que incouen Cyrano ) , la representació, etc.
  A “Cyrano” no m’ha agradat gaire la interpretació ni la representación, ja que jo, a aquell home, no el veig com militar, solament com poeta, i Christian pareix massa impulsiu. A més, les cases que surten parèixen de l’època, però a mitjes, per la il·luminació. Llavors pareixen el barri antic de Palma.
  A “Romeo+Julieta” és divertit el detall que han fet amb la ciutat de Verona, ja que en aquesta pel·lícula diuen Verona Beach com sidiguessim California o Los Angeles. La interpretació m’ha agradat molt, ja que tot anava “acompassat”, amb temps, amb expressions, i ha estat molt bé conservar el text original, perque llavors no seria “Romeo+Julieta”, seria una imitació, ja que no tindria ni el text ni estaria ambientat a l’època.
  A “Shakespeare in Love” crec que amb el paissatge, els personatges, i les cases, han aconseguit donar l’ambient de l’època, i fins i tot amb els pantalos, que tenien dues boses a les cames. La interpretació no m’ha acabat d’agradar, solament l’història, ja que el noi que fa de Shakespeare en comparació amb la noia que fa de Viola pareix massa gran.
  Finalment, totes tres películes han estat bastant bé.

  • tatidt Says:

   CORRECCIÓ
   1. De les tres pel·lícules la que més m’ha agradat ha estat “Shakespeare in Love”, ja que incloïa algunes escenes/passatges de “Romeo i Julieta” i la vida de Shakespeare. encara que la meitat dels personatges són inventats, m’ha paregut molt interessant.
   “Romeo+Julieta” m’ha agradat bastant, i la posaria en el segon lloc, ja que m’ha resultat increïble l’historia d’amor que dos enemics ancestrals poden arribar a tenir. Al principi m’ha confós que parlessin amb vocabulari d’una altra època I que anomenessin “espassa”” a una “pistola”, però mitja hora més tard ja em vaig acostumar.
   “Cyrano” no m’ha agradat gaire, principalment perquè no m’agrada que ells dos, Cyrano i Christian, menteixin a la noia, però m’ha fet gràcia quan els soldats s’emborratxaven!

   2. Es refereix a que ell s’ha enamorat i els altres no, i com que ells se’n riuen, ell se sent ferit.

   3. Romeo – Ell és somiador i pensa molt abans de fer una cosa. No li agrada la gresca. És un enamorat, tant de Julieta, com de la poesia.
   Quan es barallen amb Teobald ell intenta detenir-lo, i fins i tot deixa la seva pistola en senyal de rendició, però també demostra ser lleial, ja que quan Teobald mata a Mercutio, ell no dubta en matar-lo. Finalment també demostra ser lleial amb l’amor, ja que creu que Julieta mor, ell es mata, així demostrant que no vol estar amb altra noia més que amb ella.

   Mercutio – Mercutio és despreocupat i impulsiu. A vegades pareix que solament pensa en ell mateix, i fa les coses sense pensar les conseqüències, com quan es va barallar amb Teobald, que ell va anar a atacar-lo, per defensar el seu honor i l’honor de la família Montagú. En el tema de l’amor no mostra ser molt lleial ja que en la pel·lícula, nombroses vegades diu el nom de noies diferents.

   4. Romeo diu una vegada “Soc una trista joguina del destí!” quan mata a Teobald, però és la única referència que hi fan.

   5. Aquest tipus d’amor no, ja que les famílies ja no estan tan enemistades com estaven abans, i ara el joves decideixen més que els adults.

   6. A “Cyrano” no m’ha agradat gaire la interpretació ni la representació, ja que jo, a aquell home, no el veig com militar, solament com poeta, i Christian pareix massa impulsiu. A més, les cases que surten pareixen de l’època, però a mitges, per la il·luminació. Llavors pareixen el barri antic de Palma.
   A “Romeo+Julieta” és divertit el detall que han fet amb la ciutat de Verona, ja que en aquesta pel·lícula diuen Verona Beach com si diguessim Califòrnia o Los Angeles. La interpretació m’ha agradat molt, ja que tot anava “compassat”, amb temps, amb expressions, i ha estat molt bé conservar el text original, perquè llavors no seria “Romeo+Julieta”, seria una imitació, ja que no tindria ni el text ni estaria ambientat a l’època.
   A “Shakespeare in Love” crec que amb el paisatge, els personatges, i les cases, han aconseguit donar l’ambient de l’època, i fins i tot amb els pantalons, que tenien dues bosses a les cames. La interpretació no m’ha acabat d’agradar, solament l’historia, ja que el noi que fa de Shakespeare en comparació amb la noia que fa de Viola pareix massa gran.
   Finalment, totes tres pel·lícules han estat bastant bé.

 2. aina tous Says:

  1. A mi m’ha agradat més la darrera pel•lícula, l’he trobat més interessant i emocionant, ja que la de “Shakespeare in love” ja l’havia vista. També jo ja coneixia la història de Romeu i Julieta, aquesta nova versió no m’ha decebut gens, encara que el decorat fos un poc Kitsch, sobretot perquè hi ha hagut un poc tot; lluites, enfrontaments, amor, mort, amistat, família, doblers, música…
  Però la part que m’ha agradat més a estat el final; la forma que es varen demostra el seu amor l’un per l’altre va ser molt especial i em va commoure.

  2. Jo crec que es refereix que quan algú no ha viscut mai un tipus de situació no sap que es sent,(qui s’ha fet una ferida s’ha fet mal), i a l’escena diu que els seus amics no poden saber com és l’amor si mai s’han enamorat, i per això ningú d’ells l’entén.

  3.En Romeo per una part està enamorat, això ho trobo una gran diferència, ja que ell no vol causar problemes, (escena de la mort de Teobald) i no vol enfrontar-se als Capulet, però en canvi en Mercutio, trobo que és més orgullós i vol defensar al seu amic i així acaba en la mort, aquesta escena m’ha demostrat punts de la seva personalitat, ja que llavors en Romeo s’ha venjat per demostrar el seu apreci i lleialtat cap al seu amic matant al cosí de la seva estimada, jo crec que per fer això has de tenir molt de valor i un gran sentiment cap el teu amic. Físicament són diferents, encara que tenen la mateixa edat.

  4.Vol dir que com el destí ja està escrit, les coses que passen no es poden evitar ni canviar.
  -Dins el hall de la casa dels Capulet. La mare i en Paris estan parlant sobre el futur matrimoni de na Julieta i sobre la mort de Teobald, així que la mare diu: “Well, we were born to die” (hem nascut per morir). Jo trobo que encara que la mort sigui inevitable, el teu destí decideix quan i on has de morir.

  5. Jo crec que no, encara que pot ser que hi hagi relacions difícils de dur, com les diferencies d’edat, la distància, l’acceptació de les famílies, les religions… pot resultar complicat, però a quasi en tots els casos es pot trobar una solució.

  6.•Cyrano: El significat de la pel•lícula és molt guapo i cert. Trobo que els actors ho han fet molt bé. Però comparant amb les altres aquesta és la que menys m’ha il•lusionat.
  •Shakespeare in love : El guió d’aquesta pel•lícula és el que més m’ha agradat. El decorat està molt bé i és molt realista, sobretot els vestuaris dels actors i les ungles brutes del protagonista.
  •Romeo i Julieta: El decorat no m’ha agradat gens, però a l’hora m’ha agradat que la fessin en època moderna, crec que així l’han feta més original. Per a mi aquesta és la millor de les tres.

 3. xiskete Says:

  1- A jo, m’ha agradat més la darrera Romeu I Julieta. Per jo, ha sigut més entretinguda ja que era més actual, amb pistoles, amb roba a la moda etc.. També m’han agradat molt els escenaris, encara que siguin kitsch, a la vida real existeixen com el solar, que allà és von estan aquest tipus de persones, m’ha agradat en part perquè ha relacionat molt bé els tipus de persones i els seus llocs.
  També Romeu I Julieta m’ha agradat més perquè ha sigut més emocionant
  que les altres ja que les altres només hi ha una història d’amor i poca acció i la de Romeo I Julieta ho té tot intriga, acció, nirvis. I també que el final de Romeo I Julieta és molt emocionant, molt nirviós sobretot si no saps que pasa al final.

  2- Jo crec que diu, que esta enamorat i els seus amics no l’entenen i se’n riuen d’ell i li ofenen. També crec que potser, que ell esta enamorat d’una dona que no es pot enamorar i no pot ser feliç així.

  3- La principal diferència física és que en Romeo és de color blanc i en Mercutio és de color negre.
  En Romeo és més llest que en Mercutio, ja que ell no vol problemes amb ningú i menys amb la familia de la seva estimada i crec que en Mercutio és un poc chulo i es creu que ell és el millor.
  I en Romeo és el contrari llest, honest, humilt i sobretot lleial perquè després de que en Teobal matessi en Mercutio. Ell es venja matant en Teobal.

  4- Vol dir que el destí decideix que fer amb ell. Quan diu que és una trista joguina de destí, vol dir que el destí juga amb ell, d’una forma negativa cap ell mateix.
  I quan ell mata en Teobald diu que és una triste joguina del destí.

  5- Jo crec que no, perquè ja no hi ha enemistats ni res que fassi l’amor impossible. No crec que sigui impossible ara un amor, perquè ara és un Món més lliure, sense diferències perquè un sigui d’una raça i un d’una altra. Avui en día et pots trobar tot tipus de parelles.

  6- Cyrano m’ha agradat però no tant com Romeo I Julieta, m’ha agradat molt que quan estava lluitant recitava poesía, però el que més m’ha agradat ha sigut que en Cyrano tenia el nas molt gros i era molt graciós. I també que la princesa s’enamorés d’en Cyrano.
  Shakespeare in love ha sigut la que menys m’ha agradat perquè tota l’estona era el mateix practicar l’obra de teatre i anar a casa de la seva estmada, crec que aquesta obra no està molt ben compaginada ja que donava molt poca obra i la seva vida era igual tot el temps però els vestuaris estaven molt bé.
  Romeo I Julieta per a jo la millor de totes, perquè ha sigut la que ha representat millor l’obra de Romeu I Julieta, moderna, text original i súper intrigant.

 4. andrea199762 Says:

  1. Explica quina de les tres pel.lícules t’ha agradat més i explica per què. Recorda que has d’argumentar totes les afirmacions.
  A jo la pel·lícula que més m’ha agradat ha sigut Shakespeare in Love, perquè es una història romàntica, ens conta la vida de Shakespeare i ens mostra com ell escribia les seves obres a trevés del que ell vivia amb una noia. Una altra cosa que també m’ha agradat es que en aquella época les noies no podien actuar, però al final de la pel·lícula s’ha pogut veure com la noia surt des dels expectadors a fer el paper de Julieta, el que ella en veritat havia viscut abans amb Shakespeare. Un altra cosa pel qual he triat aquesta pel·lícula ha sigut perquè a sa darrere pel·lícula crec que el decorat no encaixa massa amb la pel·lícula i també perquè a jo això de que se barallin no em fa molta gràcia.

  2. Quan Romeu ha conegut Julieta a la festa, els seus amics se’n van i el criden perquè els acompany a seguir de gresca i ell diu: Què sap del dolor qui no té cap ferida? A què es refereix Explica-ho.
  Jo crec que en Romeo es refereix a que qui no ha viscut mai una cosa no sap com es sent. I en aquest cas ell es refereix a l’amor, perquè els seus amics no saben com es pasa si algú està enamorat perquè ells no ho estan.

  3. Compara els personatges de Romeo i de Mercutio.
  Ells pot ser per la situació en la que están cada un o per qualcuna altre rao que són molts diferents. Romeo es un al·lot que està enamorat, i com la seva família està enfrontada amb la de la seva estimada això de lluitar contra els cosins d’ella o familiars l’incomoda molt i per això cerca pau entre les dues famílies però en el moment en que ell no vol lluitar amb els Capulets és quan el seu amic Mercutio intervé i llavonces el maten. En canvi en aquesta situació Mercutio es totalment diferent, ell es vol enfrontar als Capuletos perquè vol demostrar que els Montaguts són més superiors i vol fer veure que ell es valent.

  4. Les passes que segueix la història d’amor entre Romeo i Julieta no depenen només de la voluntat d’aquests personatges sinó del Destí. El Destí, segons aquesta obra, condiciona la vida dels humans. Explica-ho , cerca frases a l’obra en què els personatges en parlen directament i copia-les tot dient qui les diu i a quin moment de la història.
  L’escena que jo crec que més es repeteix i també hem comentat a classe es quan Romeo diu: Soc una jugueta del destí. Aquesta frase ha sortit en les dues derreres pel·lícules. En la de Shakespeare in Love surt quan ell està sota el valcó de la seva estimada i es posa en contra de la paret perque no el vegin i llavonces pronuncia aquesta frase. I en l’altre pel·lícula surt quan Romeo mata a Teobal, que l’ha matat per la rabia que duia a dintre seu per saber que havien matat al seu amic Mercutio.

  5. Creus que a la nostra època un amor pot ser impossible? En quines situacions? Per què?
  Jo crec que no, perquè ara no és com abans que les famílies decidien com i amb qui s’havien de casar els seus fills, ara només pasa en qualcunes religions. Però ara tothom te dret a casar-se i a fer lo que vulgui amb la seva vida. Pose’m un exemple: Si una noia de 25 anys es vol casar amb un noi d’una altre raça i els seus pares no hi estan d’acord, la noia té tota la llibertat del món fer lo que vulgui per ser mayor d’edat.

  6. Comenta el que trobis sobre l’obra literària, les pel.lícules (que incouen Cyrano ) , la representació, etc.
  – Cyrano: Crec que Cyrano és una obra molt ben feta, amb l’escenari i la decoració adecuada. Els actors que intervenen hem pareix que ho fan bastant bé i sobretot en Cyrano, el protagonista m’agrada molt com interpreta perquè també l’havia vist en la pel·lícula d’Asterix i Obelix. I una cosa que m’ha encantat d’aquesta pel·lícula ha sigut el guió, perquè a pesar de que estàs traduida al castellà totes les frases rimen.
  – Shakespeare in Love: Crec que és una pel·lícula entretinguda. El decorat em pareix bastant adecuat amb l’época en la que estan i el que més m’ha sorprés és com van vestit els homes i les dones. Perquè els homes duen una espècie de calçons amples i un vestuari un poc extrany, i les dones com per exemple la reina en segons quina escena duu un vestit amb una cosa pel coll que devia de ser súper incómode.
  – Romeo i Julieta: El decorat el trob massa Kitch. Els personatges m’han agradat bastant i el guió també ha estat bastant encertat.

 5. emil7234 Says:

  1. M’ha agradat més la de Cyrano, perquè conta una història d’amor impossible per manca de bellesa per part de Cyrano. La batalla al principi ha estat una de les parts que han més atret el meu interès, perquè feia rimar tots els versos que deia. També perquè encara que l’altre intentava matar-li ell ha guanyat al seu oponent en una forma de broma mentre ha fet l’espectacle.
  El finals per mi no ha estat molt creïble, perquè normalment després d’un cop tan fort al cap ningú hauria de sobreviure. Encara que hi haguessin erros com aquest la pel·lícula m’ha ensenyat a no viure retenint els sentiments que tens com ho ha fet Cyrano.
  M’ha agradat l’actuació dels personatges, perquè els sentiments han estat expressats com els reals. A més el personatge que ha fet de Cyrano, per a mi ho ha fet molt bé, ja que només amb veure-li la rostre entens tots els sentiments i el que vol dir. Per exemple quan han estat a la guerra i mentre ell escrivia una carta ha entrat Christian i només amb una ullada ja ha sabut el que passava. Ell s’ha adonat conta de que Cyrano ha plorat mentre escrivia la carta.

  2.1. Crec que es refereix a que com ningú d’ells ha sentit el veritable amor, sinó només l’atracció física, no el poden entendre.

  3. Mercutio – És un home de les festes, perquè sempre està alegre i d’un esperit que fa divertir a la gent. És impulsiu i gens pacífic, ja que es baralla constantment com quan estava a la platja amb un dels germans de Romeo o amb Teobal. Ell vol defensar les seves possessions, encara si es necessari emprar força. Té bones intencions cap a la família Montegu, perquè està disposat a ajudar als seus amics i ha mort perquè no volia que Romeo fos avergonyit o matat pels Capulet.

  Romeo – És pacífic i no li agraden les festes tant com a Mercutio. És l’únic de la seva família que està veritablement enamorat i sap apreciar el esperit de la seva amada. Ell només vol la pau entre les dues famílies, però quan han matat a Mercutio ell estava molt furiós i per aquesta raó ha fet el mateix amb Teobal.

  4. El destí controla la vida. Abans de que naixéssim, ja tenim tota la vida contada. El destí ja ha elegit un dia en que morirem i com serà.
  Per exemple Romeo quan mata a Teobald diu “sóc una joguina de la fortuna” que jo crec que es refereix que ell no sap el que passarà i es compara amb una joguina. Per exemple com un nin juga amb alguna, el nin ja decideix que fer i quan amb ella. Mentre que la joguina no ho sap i ha de esperar per que ocorri el que havia pensat el nin.

  5. Per llei és impossible, perquè tots som iguals. Encara que fos d’altra cultura té dret a cassar-se amb qui vol.
  A la practica hi ha situacions en que sí és possible. Per exemple si una nina lletja està enamorada en un estrella molt famosa es impossible que estiguin junts, perquè l’estrella es triaria altra que sigui més guapa.

  6. Cyrano – M’ha semblat molt trist, però la història era molt bona per a mi, perquè contava que no sempre els qui són molt bells són els millors, perquè també importa el de dins. Com les virtuts, la intel·ligència i en aquest cas la capacitat d’escriure (la poesia).

  Shakespeare in Love – No m’ha agradat, perquè encara que fos ben interpretat pels actors, l’argument no ha aconseguit atreure el meu interès. Em pareix avorrida i molt repetitiva, perquè mostrava com passaven les setmanes per fer un obra. Primer se’n va al teatre, després dona temps a la seva enamorada, practiquen l’obra i després a la casa de la noia. Això passava en la majoria de les escenes.

  Romeo i Julieta – Aquesta m’ha agradat moltíssim, perquè tant l’argument com la representació eren molt bones. M’ha agradat que estava situada en la nostra època i no com “Shakespeare in love” a la antiguitat. M’han agradat les baralles i també els valors que dona a la vida en Romeo. Ell apreciava a Julieta, no només pel seu físic, sinó també pel seu esperit i la manera de ser. També m’agrada la forma d’expressar l’idea del destí, qui no pot ser canviat ni tan sols un poc.

  La representació – No va dolent , però crec que s’entén que a alguns de la nostra classe els costa expressar-se bé davant públic. A mi també em passa i no sé com la faré.
  Les parelles que han passat fins ara ho han fet molt bé i m’ha agradat la seva actuació.

 6. philline Says:

  1. Explica quina de les tres pel.lícules t’ha agradat més i explica per què. Recorda que has d’argumentar totes les afirmacions.
  – A mi m’ha agradat més l’última, ‘Romeo + Julieta’, al principi no em va semblar tan interessant però a poc a poc va començar a tenir sentit fins que vaig acabar plorant en el final. Encara que el decorat i la qualitat no ha estat lo millor, la història ha estat emocionant, com diu n’Aina, ha tingut una mica de tot i per això ho fa molt diferent de totes les versions de Romeo i Julieta que s’hagin vist.

  2.1. Quan Romeu ha conegut Julieta a la festa, els seus amics se’n van i el criden perquè els acompany a seguir de gresca i ell diu: Què sap del dolor qui no té cap ferida? A què es refereix Explica-ho.
  – Significa que ells mai han sentit el que ell sent per Julieta i no entenen lo dolorós que és l’amor.

  3.Compara els personatges de Romeo i de Mercutio.
  -Mercutio sempre està alegre, es passa el dia amb gent, es diverteix molt i no es preocupa gens. En canvi Romeo es passa tot el dia pensant en Julieta, és molt poètic i humil no vol causar problemes amb la família Capulet, i bàsicament són molt diferent físicament, Mercutio és de color i Romeo blanc.

  4. Les passes que segueix la història d’amor entre Romeo i Julieta no depenen només de la voluntat d’aquests personatges sinó del Destí. El Destí, segons aquesta obra, condiciona la vida dels humans. Explica-ho , cerca frases a l’obra en què els personatges en parlen directament i copia-les tot dient qui les diu i a quin moment de la història.
  -Romeo: ”Sóc una trista joguina del destí” Quan maten al seu amic Mercutio.
  Romeo no tènia cap intenció de matar-li, però no va poder suportar la ràbia que sentia en veure morir al seu amic Mercutio a mans de Teobald.

  5. Creus que a la nostra època un amor pot ser impossible? En quines situacions? Per què?
  -En aquesta època en què vivim ara tothom té dret a casar-se lliurement., però hi ha diversos amors impossibles a causa de les religions o per l’edat però gairebé mai arriben a suïcidar-se per amor

  6. Comenta el que trobis sobre l’obra literària, les pel.lícules (que incouen Cyrano ) , la representació, etc.
  – ‘Cyrano’: El que m’ha agradat més és la forma de parlar en vers que tenien els personatges. Aquesta pel-lícula deixa clar que la bellesa d’una persona no està en el físic si no a l’interior, i que és molt difícil trobar a algú que tingui alhora aquests dues qualitats.
  ‘Shakespeare in love’: El que mes m’ha agradat de la pel·lícula és el decorat i la forma de vestir dels personatges s’apropen molts més a l’època. El final és el que no m’ha agradat gens, em va deixar amb ganes de veure més.
  ‘Romeo + Julieta’: És la que més m’ha agradat de les tres malgrat de la poca qualitat i les baralles que han anat passant al llarg de la pel·lícula. M’ha agradat tant el final que he acabat plorant.

 7. Peptoni Font Says:

  1. Explica quina de les tres pel•lícules t’ha agradat més i explica per què. Recorda que has d’argumentar totes les afirmacions.
  A mi m’ha agradat més l’escenografia de Shakespeare in love però trob que la interpretació que fan els actors està més aconseguida a Romeu i Julieta.
  Per una altra part la pel•lícula de Cyrano consider que és molt bona, perquè quasi tota la història esta escrita en vers i això dona molt que sigui interessant ja que pens que si no fos d’aquesta manera seria més avorrida.

  2. Quan Romeu ha conegut Julieta a la festa, els seus amics se’n van i el criden perquè els acompanyi a seguir de gresca i ell diu: Què sap del dolor qui no té cap ferida? A què es refereix Explica-ho.
  Es refereix que quan tu no has viscut una aventura, no saps que se sent, t’ho pots imaginar, però no sentir-ho de veres. I com que ell s’ha enamorat de Julieta, vol estar amb ella però els seus amics se’n riuen d’ell.

  3.Compara els personatges de Romeo i de Mercutio.
  A més de les diferències físiques (mentre que Mercutio és de pell negre, cabells obscurs, Romeo és blanc i cabells rossos) cal destacar les diferències de caràcter (Romeo intenta ser pacífic i conciliador, en canvi Mercutio és conflictiu i agressiu.

  4. Les passes que segueix la història d’amor entre Romeo i Julieta no depenen només de la voluntat d’aquests personatges sinó del Destí. El Destí, segons aquesta obra, condiciona la vida dels humans. Explica-ho , cerca frases a l’obra en què els personatges en parlen directament i copia-les tot dient qui les diu i a quin moment de la història.
  En Romeo diu diverses vegades la frase: “Sóc una joguina del destí”. Justifica algunes de les seves accions entre elles la mort de Teobald i l’amor per Julieta, amb aquesta frase.

  5. Creus que a la nostra època un amor pot ser impossible? En quines situacions? Per què?
  Jo crec que no. Encara que hi ha algunes cultures en què els pares trien amb qui s’han de casar els fills o les filles. També hi ha alguns problemes en les diferencies d’edat i en la distància.

  6. Comenta el que trobis sobre l’obra literària, les pel.lícules (que incouen Cyrano ) , la representació, etc.
  Cyrano: Ja ho he comentat abans que aquesta pel•lícula m’ha agradat pel text escrit en vers, però també perquè Gérard Depardieu és un gran actor.
  Shakespeare in love: A mi m’ha agradat molt l’escenografia i el vestuari, trob que l’han clavat a l’època.
  Romeu i Julieta: No està malament, els personatges ho fan molt bé, i l’escenografia no està aconseguida.

 8. idaira Says:

  1. Explica quina de les tres pel.lícules t’ha agradat més i explica per què. Recorda que has d’argumentar totes les afirmacions.
  La pel·lícula que m’agradat més va ser la de Shakespeare in love perquè no s’havia ben be de que anava només que es basava amb la vida de en Shakespeare i en la època que va escriure Romeo i Julieta o sigui que hi havia una historia dins d’una altra.
  Quan va començar la pel·lícula va sortir en Shakespeare jove, guapo… així que no em podia imaginar un noi amb tanta sensibilitat per la poesia així que de cada vegada la pel·lícula es va posar més interesan i de tan en quant feia treure una rialla, la qüestió és que m’agradat molt pels personatges i per la doble història.

  2.1. Quan Romeu ha conegut Julieta a la festa, els seus amics se’n van i el criden perquè els acompanyi a seguir de gresca i ell diu: Què sap del dolor qui no té cap ferida? A què es refereix Explica-ho.

  Vol dir que els seu amics no l’entenen perquè ells no estan enamorats i si un no ho esta no sap el que es sent i el que ets capàs de fer, així que en Romeu nesecita tornar a veure na Julieta.

  3.Compara els personatges de Romeo i de Mercutio.

  Romeo és jove, ben plantat, apassionat, capaç de fer tot i més per la seva estimada i pels seus amics.
  Romeo es mostra com un personatge pacífic a l’inici en intentar evitar una disputa entre Teodobaldo i Mercutio, però també venjatiu encarregar-se de matar Teodobaldo. Romeo per amor es veu disposat a tot, com fins a morir per la seva estimada.

  Mercutio en canvi, és sagaç i les seves intervencions són agudes i critiques.Segons una descripció de Romeu és moltxerraire i impertinent: “… parla més en una hora que el que escoltas tú en un mes .. ”
  Mercutio és un personatge que contínuament critica a tots els que l’envolten, especialment a Romeo, però en el fons ho aprecia i intenta aconsellar-lo.
  A l’enfrontar-se amb Teodobaldo, Mercutio és ferit de mort, però ell aparenta força i valentia.

  4. Les passes que segueix la història d’amor entre Romeo i Julieta no depenen només de la voluntat d’aquests personatges sinó del Destí. El Destí, segons aquesta obra, condiciona la vida dels humans. Explica-ho , cerca frases a l’obra en què els personatges en parlen directament i copia-les tot dient qui les diu i a quin moment de la història.
  En mode de asserció,encara no hi ha consens algun que decideixi si els personatges veritablement estan destinats a morir junts, o si els successos ocorreguts es deuen a una sèrie d’esdeveniments desafortunats.
  Sóc la joguina de la fortuna(soy el juguete de la fortuna) aquesta frase la diu en Romeo quan mata en Teobald.

  5. Creus que a la nostra època un amor pot ser impossible? En quines situacions? Per què?

  Si, per exemple a Índia el pares obligan a les seves filles a casar-se amb el noi que ells vulguin sense l’aprobació de la filla i es podria donar el cas que alguna noia s’hagi enamorat d’un altre noi i els pares la torturassin fins que ella sedis a casar-se o morir al costat del que ella està enamorada.

  6. Comenta el que trobis sobre l’obra literària, les pel.lícules (que inclouen Cyrano ) , la representació, etc.

  Cyrano:Aquesta pel·lícula m’agradat per com esta escrit el text amb prosa, el personatge de Cyrano ho fa molt bé i és divertit però el que no m’agradat tant va ser na Roxana perquè pareix ximpleta per donar-se conte al final que en Cyrano és el que li escriu les poesies.
  Romeo + Julieta:Aquesta pel·lícula no m’agradat perquè l’anbient entre les dos famílies es massa violenta i tota la vestimenta i els escenaris són molt kitsch.
  Shakespeare in love:Aquesta pel·lícula ha estat la que més m’agradat perquè trob que el text està ben escrit, el vestuari i els escenaris són complementaris amb l’època de la història i els personatges són molt bons.

 9. guillemfurio Says:

  1. Explica quina de les tres pel.lícules t’ha agradat més i explica per què. Recorda que has d’argumentar totes les afirmacions.
  A jo em va agradar més “Shakespeare in love” ja que sempre m’han agradat, les pel•lícules ambientades a l’edat mitjana i m’agrada com dins la pel•licula van assatgant Romeu i Julieta. Cyrano també em va agradar, però no em va parèixer tant entretenguda com “Shakespeare in love” perquè és un poc lenta i “Romeu i Julieta” com varem dir a classe es molt kitsch.

  2.1. Quan Romeu ha conegut Julieta a la festa, els seus amics se’n van i el criden perquè els acompany a seguir de gresca i ell diu: Què sap del dolor qui no té cap ferida? A què es refereix Explica-ho.
  Es refereix a que Romeu està enamorat i els seus amics no el poden comprendre ja que ells no ho estan.

  3.Compara els personatges de Romeo i de Mercutio.
  Romeu es un personatge molt melhancòlic i el que vol es trobar l’amor per viure feliç, aquesta és l’unica raó per la que està trist. Mercutio es un personatje que el que menys el preocupa es l’amor, ell sempre està feliç i content el que vol es pasar-ho bé i que els altres s’ho passin bé amb ell, és un personatge molt valent i ho demostra quant s’ha de enfrontar contra el cosí de Julieta.

  4. Les passes que segueix la història d’amor entre Romeo i Julieta no depenen només de la voluntat d’aquests personatges sinó del Destí. El Destí, segons aquesta obra, condiciona la vida dels humans. Explica-ho , cerca frases a l’obra en què els personatges en parlen directament i copia-les tot dient qui les diu i a quin moment de la història.
  La frase és sóc una jugueta del destí, es repeteix a totes les pel·licules i Romeu és una frase que utilitza quan mata a Teobald.

  5. Creus que a la nostra època un amor pot ser impossible? En quines situacions? Per què?
  No. En cap. Perquè ara hi ha molts metodes de transport molt ràpids com poden ser l’avió o el vaixell i a més existeix internet, una eina que pot enviar una carta a mils de quilòmetres en segons i així sempre es pot mantener el contacte.

  6. Comenta el que trobis sobre l’obra literària, les pel.lícules (que incouen Cyrano ) , la representació, etc.
  Cyrano: a Cyrano el guió està molt ben traduït ja que conserva la rima i això fa molt agradable la pel•licula, a més això ajuda a transmetre els sentiments dels personatges i els exagera. Però al mateix temps que m’ha agradat si l’he de comparar amb Shakespeare in love m’ha agradat més Shakespeare in love.
  Shakespeare in love: és la que m’ha agradat més sobretot com es desenvolupa l’obra de tatre dins de la pel•licula i l’escenari, que representa Londres a l’antiguitat. I destaca molt el vestuari ja que les dones duen corsé i uns vestits molt estrafalaris, i també les costum d’higiene com rentar-se les dents amb regalim o tirar les necesitats per la finestra.
  Romeu i Julieta: es la pel•lícula que menys m’ha agradat per que és molt kitsch, que xerrin de forma poetica i rimant a l’epoca actual no m’agrada gens. a més es molt lenta i això la fa avorrida sobretot al final que Julieta obri els ulls i espera per que Romeu la vegi i s’enverina i mor personalment a jo aquesta part no em va agradar.

 10. neusr Says:

  1. Explica quina de les tres pel.lícules t’ha agradat més i explica per què. Recorda que has d’argumentar totes les afirmacions.
  M’agradat més “Shakespeare in love” per què estava més situada en el temps comparat amb “Romeo i Julieta”´.També m’agradat més el final ja que ella no es vol casar per què està enamorada de l’escritor i lluita per poder actuar a l’obra i interrompre aquell compromís, es el final que més m’agradat de les tres pel.lícules per què el de “Romeo i Julieta” per jo va ser molt trist i el final de “cyrano” no em va agradar per què va ser trist també com “Romeo i Julieta” i “Shakespeare in love” va acabr bé, que es el que m’agraden de les pel.lículesque acabin bé.

  2.1. Quan Romeu ha conegut Julieta a la festa, els seus amics se’n van i el criden perquè els acompany a seguir de gresca i ell diu: Què sap del dolor qui no té cap ferida? A què es refereix Explica-ho.
  Jo pens que en Romeu es sent molt enamorat i pensa que mai havia viscut una situació com aquella i els seus amics no l’entenen per què no l’han viscut i no sabem com es sent ell.

  3.Compara els personatges de Romeo i de Mercutio.
  Romeu es un persontatge que si ha de lluitar per un amor que no pot ser a ell li es igual i que el que vol es que no hagi violència entre les
  dues familíes per què així li serà més fàcil conseguir l’amor de Julieta.Comparat amb Mercutio no li agraden tan les festes, i es més important l’amor.

  Mercutio es un personatge que li agrada anar més de festa i pasar-ho bé, i es molt més alegre que Romeo.

  4. Les passes que segueix la història d’amor entre Romeo i Julieta no depenen només de la voluntat d’aquests personatges sinó del Destí. El Destí, segons aquesta obra, condiciona la vida dels humans. Explica-ho , cerca frases a l’obra en què els personatges en parlen directament i copia-les tot dient qui les diu i a quin moment de la història.
  “soc una trista jugueta del destí” ho diu quan ha matat a Teobald per la rabia que dur per que Teobald ha matat a Mercutio.Després també crec jo que ho diu per la sort que ha tengut de conèixer a na Julieta i l’amor que sent per ella.

  5. Creus que a la nostra època un amor pot ser impossible? En quines situacions? Per què?
  Jo crec que no pot ser impossible, pero hi ha gent que creu que si per diferents raons…Jo crec que si dues persones s’estimen no pot haver res que els impedeixi estimar-se.

  6. Comenta el que trobis sobre l’obra literària, les pel.lícules (que incouen Cyrano ) , la representació, etc.
  El que pens de la pel.lícula de “cyrano” es que no em va agradar molt per què era molt negatiu amb el seu aspecte físic,si la dona que ell estimava el que volia ella era un home guapo i s’apiguesi escriure poesia,no significa que per el nas que tegnui aquella dona no el podia estimar, també pens que ell va fer molt per ajudar al seu amic i el seu amic que jo recordi no li va donar les gràcies o no va fer res per ell.Tampoc em va agrdar el final jo no pensava que ell hagués de morir així, jo creia que viuria i acabaria amb la dona que estimava.

 11. sarah789 Says:

  1. Explica quina de les tres pel.lícules t’ha agradat més i explica per què. Recorda que has d’argumentar totes les afirmacions.
  -La que més m’ha agradat ha sigut la de Romeo i Julieta. Leonardo Di Caprio és un dels meus actors favorits, també m’ha agradat molt l’interpretació: l’amor expressat a la cara i als ulls, la tristesa, la desesperació i molts més. Altre raó és que sóc una gran fan de l’historia de Romeu i Julieta, l’he vista al teatre però mai al cinema i m’ha sorprès molt. El final de Romeo i Julieta és molt tràgic però crec que aquest és el punt que t’enganxa i que agrada, o almenys a mi.
  2.1. Quan Romeu ha conegut Julieta a la festa, els seus amics se’n van i el criden perquè els acompany a seguir de gresca i ell diu: Què sap del dolor qui no té cap ferida? A què es refereix Explica-ho.
  -Crec que es refereix a varies coses: Primer que no el poden entendre perquè mai s’han sentit així. I segon perquè pensen que està boig per Rosalina i en veritat s’ha tornat a enamorar i esta feliç i amb esperances de seguir cap a davant.
  3.Compara els personatges de Romeo i de Mercutio.
  -Romeo és un noi apassionat, que sap que l’amor es una cosa molt important a la vida. Un noi que està dispost a lluitar per la noia que estima. És valent i té un gran cor, no li agrada baratjar-se amb els Capulet.
  Mercutio només pensa en la diversió, en anar de festa, conèixer gent, burlar-se dels Capulet, colar-se en les seves festes, viure la vida i estar sempre alegre, no te finalitats ni creu en l’amor com en Romeo.
  4. Les passes que segueix la història d’amor entre Romeo i Julieta no depenen només de la voluntat d’aquests personatges sinó del Destí. El Destí, segons aquesta obra, condiciona la vida dels humans. Explica-ho , cerca frases a l’obra en què els personatges en parlen directament i copia-les tot dient qui les diu i a quin moment de la història.
  -”Soy un juguete del destino” en català ”Sóc una joguina del destí” Això ho diu quan mata a en Teobald. També crec que la diu quan entra al jardí de na Julieta arriscant la seva vida.
  5. Creus que a la nostra època un amor pot ser impossible? En quines situacions? Per què?
  -No. Hi han complicacions en alguns casos, com per exemple en religions, però no són del tot impossibles. Si tu estimes a qualcú no et poden retenir, i ara no hi han les complicacions de les famílies enemigues que no consenten les relacions dels seus fills.
  6. Comenta el que trobis sobre l’obra literària, les pel.lícules (que incouen Cyrano ) , la representació, etc.
  -Romeu i Julieta: M’ha agradat molt la representació, jo trob que els personatges actuaven molt bé, tenien gests d’enamorats amb mirades dolçes molt boniques. Però jo sempre preferiré l’obra de teatre que la pel·lícula. El final va ser molt lent, però aquesta tensió ens va fer sofrir i crec que això és el més important.
  -Shakespeare in love: Aquesta pel·lícula també m’ha agradat molt, els actors reprensentaven molt bé els sentiments que tocaven. Crec que el que més m’ha agradat ha sigut l’actor que feia d’en Shakespeare, ja que era molt maco i representava molt bé qui era. L’obra està molt bé ambientada, tant la ciutat com el vestuari. Em va agradar molt com es desenvolupà la història d’amor d’en William Shakespeare i de na Viola de Lesseps.
  -Cyrano de Bergerac: Aquesta ha sigut la pel·lícula que menys m’ha agradat. Els sentiments d’en Cyrano són molt bonics i també les cartes que l’escriu a la seva amada, però això de que tengui tants de complexos per ser lleig no m’ha agradat, i menys que ajudàs al noi que li volia prendre la seva estimada. Tampoc m’ha agradat que tota l’estona estigués rimant, ni el final tan tràgic que té.

 12. pepe1997 Says:

  1)Explica quina de les tres pel.lícules t’ha agradat més i explica per què. Recorda que has d’argumentar totes les afirmacions.

  -A mi, personalment m’agradat més “Romeo y Julieta” perquè està ambientada en la època actual, i això per jo ho fa més entretenguda.També perquè el vocabulari no és tan estrany com “Shakespeare in love”. I no és tan lenta, ja que a mi no m’agraden ses pel.lícules lentes, i m’agradat molt més que ses altres perquè hi ha molta acció (a mi m’encanten ses pel.lícules d’acció).Però no me va agradar es final, és molt poc real.
  -“Shakespeare in love” també m’agaradat molt perquè té dues històries. Màgradat prequè interpreta molt bé la vida d’aquella època com que na Julieta no pot acutuar i se te que disfrassar de nin, també perquè no és tan kitsch, i se pareix molt a s’obra real.I explica
  un poc de sa vida d’en Shakespare i això crec que és molt interesant.
  Cyrano: No m’agradat.

  2)Quan Romeu ha conegut Julieta a la festa, els seus amics se’n van i el criden perquè els acompanyi a seguir de gresca i ell diu: Què sap del dolor qui no té cap ferida? A què es refereix Explica-ho.
  -Que una persona que no té,ho no ha tengut aquell problema o sentiment no sap és dolor que fa. I aquest exemple es refereix a nen Romeo que està enamorat de na Julieta i els seus amics no l’entenen perquè ells no han estat enamorats com ell.

  3)Compara els personatges de Romeo i de Mercutio.
  -Romeo: És un home, molt jove, i un gran poeta capaç de jugar-se sa vida per un amor imposible, la seva vida està emboltada de violència i d’ armes perilloses. Es una persona capaç de deixar-ho tot enrera per amor, i molt valent.
  -Mercutio:És un home, un poc vell, i un gran poeta.Està enamorat que es capaç de deixar que un altre persona surti amb la seva estimada perquè ella estigui feliç. És un poc lleig, i té un gran nas.

  4)Les passes que segueix la història d’amor entre Romeo i Julieta no depenen només de la voluntat d’aquests personatges sinó del Destí. El Destí, segons aquesta obra, condiciona la vida dels humans. Explica-ho , cerca frases a l’obra en què els personatges en parlen directament i copia-les tot dient qui les diu i a quin moment de la història.
  -“Soc una jugueta del destí”: Aquesta frase la diu en Romeo, cuan mate a una persona perquè ha matat a un dels seus millors amics. Aquesta frase, té fa pensar molt, és molt poètica.Crec que se refereix que es destí l’ha fet coses molt bones com conèixer a na Julieta o molt dolentes com matar a una persona, per qixò crec que diu “Soc una jugueta del destí”

  5)Creus que a la nostra època un amor pot ser impossible? En quines situacions? Per què?
  Si, en moltes cultures els pares eligeixen amb qui se té que casar i estigui enamorada o no se té que casar, i cuasi mai els que es casen s’enamoren i un pic casada en algunes cultures no te pots separar i no pots tenir amants.Però en aquesta època tot és possible ja que abans els “homosexuals” eren perseguit i ara no. Crec que això es bo perquè se veu que la nostra cultura a avanát molt.

  6)Comenta el que trobis sobre l’obra literària, les pel.lícules (que incouen Cyrano ) , la representació, etc.
  “Romeo y Julieta”:Crec que no està molt ben feta perquè es massa kitsch, però el text crec que és molt parescut al de l’obra real. Els personatges han fet molt bé sa pel.lícula i això fa que la pel.lícula sigui més bona.
  “Shakespeare in love”:Crec que és sa pel.lícula que està més ben feta, pero això que tengui dos històries no m’adrada massa. El docarat per jo es excelent i està molt ben represantada l’època.
  “Cyrano”: Crec que és sa pitjor, perquè es massa lenta i no te gaire acció, pero el text i l’idea es molt bona, i laa pel.lícula en general.I els decorats també estan molt ben fets.

 13. jlny7288 Says:

  1. Explica quina de les tres pel.lícules t’ha agradat més i explica per què. Recorda que has d’argumentar totes les afirmacions.
  A mi m’ha agradat més la d’en Cyrano, encara que les altres dues també m’han agradat moltíssim. El vestuari i el vocabulari dels personatges estan molt bé ambietats a la època. Allò que més m’ha sorprès d’aquesta pel-lícula ha sigut la forma de parlar dels personatges, ja que tot el que deien rimava. Jo crec que Roxana representa la vida perquè quan som joves, ens fixam més en la bellesa física ( Christián) i a mesura que creixem ens fixam més en la bellesa interna( Cyrano).
  En Cyrano és una persona fantàstica i un poeta excel-lent, m’ha sorprès la seva facilitat per expressar els seus sentiments mitjançant versos. En Cyrano també és una persona molt sensible i romàntica encara que té una autoestima molt baixa. Allò que no m’ha agradat de la pel-lícula ha sigut el final, perquè és molt trist i desgraciat, en Cyrano es mereix l’amor de na Roxana.

  2. Quan Romeu ha conegut Julieta a la festa, els seus amics se’n van i el criden perquè els acompany a seguir de gresca i ell diu: Què sap del dolor qui no té cap ferida? A què es refereix Explica-ho.
  En Romeo està bojament enamorat de na Julieta però els seus amics no l’entenen perquè mai s’han enamorat.
  Aquesta frase es podria dir: Què sap de l’amor qui mai s’ha enamorat?

  3.Compara els personatges de Romeo i de Mercutio.
  Mercutio: és una persona molt optimista i feliç que sempre vol transmitir als seus amics la seva alegria, i no es preocupa per res. També és un bon amic perquè sempre intenta animar als seus , quan es troben trists ,i dóna la seva vida per protegir els seus amics . A més de ser una bona positiva és molt impulsiu i valent.
  Romeo: és una persona pacífica que vol la pau entre les dues famílies i no vol causar problemes amb els Capulets. A més, és una persona molt sensible i perseverant que intenta contínuament aconseguir l’amor de na Julieta tot i que les seves famílies estan enfrontades.

  4. Les passes que segueix la història d’amor entre Romeo i Julieta no depenen només de la voluntat d’aquests personatges sinó del Destí. El Destí, segons aquesta obra, condiciona la vida dels humans. Explica-ho , cerca frases a l’obra en què els personatges en parlen directament i copia-les tot dient qui les diu i a quin moment de la història.
  Destí: Sort reservada a cadascú.
  El destí en aquesta història juga un paper molt important perquè no permet a en Romeo i na Julieta viure junts amb felicitat, exemples:
  1) Neixen en dues famílies enfrontades, si les famílies no estiguessin enfrontades podrien estar junts sense problemes.
  2) Els pares de na Julieta li obliguen a casar-se a un altre home.
  3) En Romeo és desterrat de Verona.
  4) En Romeo no rep la carta de na Julieta.
  El sacerdot de la pel-lícula va intentar diverse vegades apartar a en Romeo d’aquest destí però no ho va aconseguir.
  Quan Romeo mata a Teobald diu: “Sóc una joguina de la fortuna” , o quan maten al seu amic Mercutio en Romeo diu: ”Sóc una trista joguina del destí”

  5. Creus que a la nostra època un amor pot ser impossible? En quines situacions? Per què?
  Jo crec que no. A la nostra època hi ha llibertat de matrimoni i cadascú té el dret de casar-se amb la persona qui estima, encara que pot haver dificultats com les diferències d’edat, de religió, de cultura o l’acceptació dels pares.

  6. Comenta el que trobis sobre l’obra literària, les pel.lícules (que incouen Cyrano ) , la representació, etc.
  -Cyrano: a mi m’ha agradat molt aquesta obra. El vestuari i el vocabulari dels persontages estan molt bé ambietats a la època. En Cyrano és una persona molt sensible que no pot expressar els seus veritables sentiments a la seva estimada degut al seu aspecte físic, una història bastant trista.
  -Shakespeare in love: aquesta obra també m’ha agradat molt, la decoració, el vestuari i els actors són excel-lents. Aquesta pel-lícula retrata molt bé la vida d’en Shakespeare i la societat d’aquella època.
  -Romeo i Julieta: aquesta versió postmoderna m’ha encantat. M’ha agradat molt aquesta barreja de modern i antic.

 14. miguelinramonllull Says:

  1) Explica quina de les tres pel.lícules t’ha agradat més i explica per què. Recorda que has d’argumentar totes les afirmacions.

  A jo la pel·lícula que més m’ha agradat ha estat la de Romeo i Julieta. A part de tenir una escenografia i una situació en el temps que no s’ajusta a la de l’obra reial, té un vocabulari bastant senzill que tots hi podem entenir quasi a simple vista, sense comptar qualque expressió estranya. A part, també m’ha agradat bastant la forma que utilitza cada familia per defensar el seu territori i sobretot, el seu respecte cap al públic de tota la ciutat. A més, també m’ha agradat el caràcter que té cada familia, per exemple, els Montagú són més de festa i d’anar de marxa, en canvi, els Capulets són més seriosos i més rígids.

  2.1) Quan Romeu ha conegut Julieta a la festa, els seus amics se’n van i el criden perquè els acompany a seguir de gresca i ell diu: Què sap del dolor qui no té cap ferida? A què es refereix Explica-ho.

  Jo crec que és refereix a que ells seus amics no saben el que ell sent en la situació que viu en aquell precís moment, que ells no saben el mal que fa estar enamorat de qualqú i no poder viure un amor que ansíes poder manifestar i poder disfrutar lliurament.

  3) Compara els personatges de Romeo i de Mercutio.

  Romeo és una persona més poètica i més explicativa a l’hora de manifestar sentiments per qualqú i més sentimental, que creu en qualsevol tipus de relació entre dos éssers humans i que no n’hi ha cap amor impossible. A més, Romeo sempre n’és fidel a na Julieta i a cap moment no li traïciona ni la faria infeiç. Romeo, en general, és un poeta enamoradís i més comprensiu.
  Mercutio, en canvi, és més liberal i li agrada més la gresca amb la família i els cosins de en Romeo, és molt alegre i més salvatge que Romeo, perque ell es baralla amb els Capulet amb la companyia del cosí de Romeo, en la qual finalment acaba mort, per la seva actitud. Mercutio, en general, és més festiu i liberal.

  4) Les passes que segueix la història d’amor entre Romeo i Julieta no depenen només de la voluntat d’aquests personatges sinó del Destí. El Destí, segons aquesta obra, condiciona la vida dels humans. Explica-ho, cerca frases a l’obra en què els personatges en parlen directament i copia-les tot dient qui les diu i a quin moment de la història.

  Hi ha moments en la història que en Romeo diu ” Soc una jugueta de la fortuna “, i la més significatica d’aquestes es dóna quan Romeo mata amb una pistola en Teobaldo, que anteriorment va matar en Mercutio amb un vidre d’un tall al seu tronc. A més, també hi ha una frase a la pel·lícula de “Shakesperare in Love”, que diu quasi lo mateix que Romeo a la pel·lícula. En Shakespeare diu: ” Soc una jugueta del Destí “.

  5) Creus que a la nostra època un amor pot ser impossible? En quines situacions? Per què?

  Yo crec que és impossible, perque no n’hi ha cap relació que sigui impossible, hi pot haver relacions a distància, de molt a prop, de passar tot lo dia amb la teva parella, altres que no passen molt de temps junts, etc. Ara, cadascú pot tenir una relació al seu gust, perque pots estar amb qui vulguis, on vulguis, quan vulguis…
  i tot sól la ruptura d’aquest amor que es juren les parelles pot acabar amb la seva relació, cimentada al gust que la parella hagi cercat.

  6) Comenta el que trobis sobre l’obra literària, les pel.lícules (que incouen Cyrano), la representació, etc.

  “Romeo i Julieta”: és la pel·lícula que més m’ha agradat, per lo del vocabulari, l’ambient, el caràcter de cada personatge… Té, com varem dir a classe, el text íntegre de l’obra original que vaescriure Shakespeare. Els actors varen fer una bona representació a la pel·lícula, sobretot els interpretadors dels personatges principals, Romeo i Julieta, i també l’expressió dels sentiments d’amor, de ràbia, d’odi, de respecte, etc. També la situació en el temps de l’història és el que fa més interessant i més diferent de l’obra original, que està ambientada d’uns segles enrrere, uns 4 ó 5 segles.
  “Shakespeare in Love”: aquesta pel·lícula trata de l’ inspiració que treia gràcies a les seves muses, dones que fan inspirar a un escriptor o un poeta per escriure, i que també ens conta el desnvolupament de la seva darrera obra i al mateix temps la seva història d’amoramb na Viola de Lessex. Aquesta pel·lícula està molt ben feta, per l’escenografia i l’espai en la que està situada en el temps, pels decorats i la seva roba. A més, el actors hi fan una representació excel·lent dels papers i del lenguatge d’aquella època, a més de la forma d’interpretar un personatge molt complex i famòs.
  “Cyrano de Bergerac”: aquesta va ser la primera pel·lícula que varem veure a classe. Aquesta pel·lícula conta l’història d’en Cyrano, un personatge militar i un bon poeta que s’havia enamorat de Roxana, una cosina seva, i que ell creia que només s’hi fixaria en la bellessa física, no en l’interior de les persones. A partir d’això, Cyrano ajuda a Christian, un cadet que es fa passar per lo bon poeta que és Cyrano. Fan una bona representació, i el que més m’agada el la forma que tene de xerrar, que utilitzen les rimes al final de les seves oracions. Els seus decorats i l’espai en el temps és genial, al igual que el de Shakespeare in Love, que no com el de Romeo i Julieta.

 15. Love Says:

  1. Explica quina de les tres pel.lícules t’ha agradat més i explica per què. Recorda que has d’argumentar totes les afirmacions.
  La que més m’ ha agradat ha sigut Romeo i Julieta, perquè m’han agradat molt els personatges, i la versió posmoderna està bastant bé. Crec que s’ha representat magníficament, amb tots els detalls, i crec que aquesta pel·lícula mostra la realitat, ja que algunes famílies perden els seus fills a causa del odi que tenen entre ells.

  2.1. Quan Romeu ha conegut Julieta a la festa, els seus amics se’n van i el criden perquè els acompany a seguir de gresca i ell diu: Què sap del dolor qui no té cap ferida? A què es refereix Explica-ho.
  Crec que es refereix a que una persona que no té cap ferida, que no li ha passat res malament idò no té ni idea del dolor que sent, una persona a la qual li han passat moltes cose.

  3.Compara els personatges de Romeo i de Mercutio.
  Romeo: maco, alt, el que vol aconseguir és viure amb pau, i trobar el seu amor vertader. En canvi Mercuito, no cerca l’ amor, jo crec que el que vol és estar en pau, i no tolera que algú insulti o faci mal als seus amics, per aixó pot ser un poc violent quan es baralla amb la gent.

  4. Les passes que segueix la història d’amor entre Romeo i Julieta no depenen només de la voluntat d’aquests personatges sinó del Destí. El Destí, segons aquesta obra, condiciona la vida dels humans. Explica-ho , cerca frases a l’obra en què els personatges en parlen directament i copia-les tot dient qui les diu i a quin moment de la història.
  Soc una jugueta del destí”: ho diu quan han matat un dels seus millors amics, és una jugueta perquè li passa qualsevol cosa, i qual ell mata Teobaldo, i arrisca la seva vida.

  5. Creus que a la nostra època un amor pot ser impossible? En quines situacions? Per què?
  Perquè ara la gent és infiel. Perquè, un per a vegades les famílies, però molt perquè estàs amb un noi/a, i ell/a, després estimen a una altra persona. Per aixó és molt difícil de trobar un amor vertader.

  6. Comenta el que trobis sobre l’obra literària, les pel.lícules (que incouen Cyrano ) , la representació, etc.
  Romeo i Julieta: està molt bé, encara que és una versió pos moderna, està molt bé representada, i crec que els personates han fet un gran esforç. El jardí no m’ha agradat molt, hi havia una picsina, no sé que hi feia allà, hi hauria de haver més plantes.
  Shakespeare in Love: està bastant bé, el que passa és que és molt repetitiva sempre en un mateix lloc, el teatre. Però el començament està bastant bé, en el carrer i tot això, però el final no ho vaig entendre bé.
  Cyrano: crec que està molt ben feta, lo millor de aquesta pel·lícula, ha sigut l’ escenografia, estava molt bé, per el lloc de la guerra, hi pareixia com si estiguessin en la guerra de veritat, perquè estava molt bé representat.
  I el Cyrano em va va agradar molt perquè encara que ell estiguès enamorat de Roxan, no li diu res i vol veure-la feliç encara que sigui amb una altra persona, i em va com per dir-ho de alguna manera, encantar el guió.

 16. claudiapg Says:

  1. Explica quina de les tres pel.lícules t’ha agradat més i explica per què. Recorda que has d’argumentar totes les afirmacions.
  M’ha agradat més Romeo i Julieta per la història d’amor entre ells dos. La meva opinió és que el millor de pel.lícula és aquell fort sentiment al que anomenam amor i la demostració d’ell fins al punt d’arribar a la mort. Pero per altra banda l’escenari i l’època en que se situen em pareixen poc apropiades per una història com la que és Romeo i Julieta.

  2.1. Quan Romeu ha conegut Julieta a la festa, els seus amics se’n van i el criden perquè els acompany a seguir de gresca i ell diu: Què sap del dolor qui no té cap ferida? A què es refereix Explica-ho.
  Si no has viscut una situació no saps que se sent, per això ell li diu als seus amics que com ells no estan enamorats no saben en la situació en que és Romeo.

  3.Compara els personatges de Romeo i de Mercutio.
  En el físic són molt diferents; en Romeo és blanc de pell amb els cabells rossos i amb els ulls clars, en canvi en Mercutio és fosc de pell amb els cabells i el ulls foscos. Si miram el caràcter en Romeo és una persona més pacífica i tranquila ja que ell no cerca cap problema amb ningú, ell creu en l’amor i només vol viure una apassionada vida amb na Julieta però en Mercutio és més agessiu i cerca brega amb els Capulet.

  4. Les passes que segueix la història d’amor entre Romeo i Julieta no depenen només de la voluntat d’aquests personatges sinó del Destí. El Destí, segons aquesta obra, condiciona la vida dels humans. Explica-ho , cerca frases a l’obra en què els personatges en parlen directament i copia-les tot dient qui les diu i a quin moment de la història.
  Soy un juguete del destino; aquesta frase la repeteix en Romeo quan mata a Teobald, que és el cosí de na Julieta. Aquesta frase vol dir que ell no pot controlar els seus actes, que pareix que el controlen.

  5. Creus que a la nostra època un amor pot ser impossible? En quines situacions? Per què?
  No ho crec, en canvi en algunes cultures diferents a la nostra, però pens que si dues persones s’estimen no ha d’haver ningú, ni cap cosa que ho impideix-hi, les dues persones tenen dret a estimar-se.

  6. Comenta el que trobis sobre l’obra literària, les pel.lícules (que incouen Cyrano ) , la representació, etc.
  Romeo i Julieta ha sigut la pel.lícula que més m’ha agradat, pens que els actors són molt bons i que han fet molt bé el paper encara que l’escenari no encaixava molt. Ha sigut l’única pel.lícula que m’ha fet causar molts de sentiments i en la qual em ficava i reflexionava sobre ella.
  Shakespeare in love aniria en segon lloc, aquesta pel.lícula també m’ha agradat molt perquè ella era la seva inspiració, i el que ell escrivia l’havia viscut moments abans amb ella. L’escenari, l’època i la roba eren perfectes, estaven molt bé escollits i representats. Els actors han representat la pel.lícula amb molt de sentiment i emoció.
  Cyrano, aquesta pel.lícula ha estat molt bé, l’escenari, la roba, els actors… tota la escenografia ha sigut bona. La meva opinió és que en Cyrano si li agradava na Roxana havia de lluitar per ella i no deixar-la perquè al cap i a la fi na Roxana estava enamorada de les seves paraules.

 17. angelblanchvallespir Says:

  1. Explica quina de les tres pel.lícules t’ha agradat més i explica per què. Recorda que has d’argumentar totes les afirmacions.
  -La pel·lícula que més m’ha agradat ha estat la de “Romeu i Julieta” degut a la modernitat de l’obra i a la velocitat en que transcorre tot , en canvi les altres dues les trobo molt avorrides i molt lentes. però trobo, i ja ho vaig comentar a classe de català que és una mica “schick”, degut a que els decorats són molt simples i insignificants en quant a imitació de l’obra antiga. Trobo que representar una pel·lícula en aquella època tan llunyana està bé perquè hi està escrita, però no trobo que per a nosaltres ens agradi massa una cosa tan antiga i que ens va millor per entendre-la d’aquesta manera.

  2. Quan Romeu ha conegut Julieta a la festa, els seus amics se’n van i el criden perquè els acompanyi a seguir de gresca i ell diu: Què sap del dolor qui no té cap ferida? A què es refereix Explica-ho.
  -Es refereix a que els seus amics no tenen la ferida de l’amor i que ell si que la sofreix, per això se’n va a visitar-la de sorpresa, per a demostrar-li l’amor. Per això només algú que sent amor per alguna persona entendria els seus actes, perquè sentiria el mateix que ell.

  3.Compara els personatges de Romeo i de Mercutio.
  -Romeu és un personatge més tranquil i més apassionat, més romàntic i més poètic, físicament no és massa fort, cabell clar i blanc de pell. En canvi Mercutio és un personatge més de gresca, que sempre cerca baralles i que sempre està feliç i fa bromes. Físicament està fort, cabell obscur i pell negra. Romeo sembla més antic, quan es baralla, si ho fa, parla d’espases, en canvi Mercutio és més bèl·lic i en el seu cas utilitza armes modernes, com les pistoles.

  4. Les passes que segueix la història d’amor entre Romeo i Julieta no depenen només de la voluntat d’aquests personatges sinó del Destí. El Destí, segons aquesta obra, condiciona la vida dels humans. Explica-ho , cerca frases a l’obra en què els personatges en parlen directament i copia-les tot dient qui les diu i a quin moment de la història.
  -“Soc una jugueta del destí”: ho diu quan han matat un dels seus pitjors enemics, Teobald, que per casualitat és el cosí de Julieta. Aquesta frase vol dir que ell nopot canviar el que passarà i que ell no pot prendre decisions, “està en mans del destí”, una frase més utilitzada.

  5. Creus que a la nostra època un amor pot ser impossible? En quines situacions? Per què?
  -Ara mateix així com està el món és clar, però només dins cultures diferents a la nostra i a fora del procés de la globalització. Ara, aquí, a occident no sol passar massa, o no és massa habitual. Si dues persones s’estimen no ho han d’amagar a ningú.

  6. Comenta el que trobis sobre l’obra literària, les pel.lícules (que incouen Cyrano ) , la representació, etc.
  -Romeu i Julieta: ha estat la millor pel·lícula de les tres, els actors eren molt bons però l’escenari i la decoració una mica “schick”. Pel·lícula més ràpida que les demés i amb més intriga.
  -Shakespeare in Love: pel·lícula que em va avorrir més i que no tornaria a repetir mai. És una mica lenta i trobo que es pot preveure el que passarà i el que no.
  -Cyrano: És la pel·lícula més diferent de totes, la que més m’ha agradat de les antigues degut a la bona idea de les rimes i que és molt divertida i ràpida.

 18. Pilar Says:

  1. Explica quina de les tres pel.lícules t’ha agradat més i explica per què. Recorda que has d’argumentar totes les afirmacions.
  No hi ha una pel•lícula que m’hagi agradat moltíssim mes que les altres, però la que més m’agrada’t ha sigut “Shakespeare in love”. M’agrada’t perquè estava situada en la seva època, no com “Romeo i Julieta” que no me va agradar gens ni el decorat ni l’escenografia. També m’agrada’t el tema de la doble història. Trop que han resumit molt bé l’historia de Romeo i Julieta dins de l’historia d’amor entre Shakespeare i Viola. Una cosa que m’ha parescut interessant ha segut com Shakespeare s’ha inspirat moltíssim més quan estava enamorat i en canvi no podia escriure res quan no ho estava.

  2. Quan Romeu ha conegut Julieta a la festa, els seus amics se’n van i el criden perquè els acompany a seguir de gresca i ell diu: Què sap del dolor qui no té cap ferida? A què es refereix Explica-ho.
  Es refereix a que els seus amics no el poden entendre perquè mai han estat enamorats. Per això diu que si algú no s’ha fet una ferida mai no sap que es sentir dolor. Així mateix amb l’amor, si mai has estat enamorat no saps que es sentir dolor.

  3.Compara els personatges de Romeo i de Mercutio.
  Romeo és un personatge poètic i molt més sensible que en Mercutio. Creu en l’amor i esta dispost a lluitar per la noia que estima, na Julieta. Però també ha demostrat que els seus amics son molt importants perquè va matar al cosí de la seva amada, en Teobald (que va empitjora les possibilitats de estar amb na Julieta) per en Mercutio, al que va matar Teobald.
  En Mercutio, en canvi, és un personatge molt més alegre que gaire no es preocupa per res. Ell vol divertir-se i passar-s’ho bé en festes i amb els amics. No té cap finalitat a la vida i no creu en l’amor.

  4. Les passes que segueix la història d’amor entre Romeo i Julieta no depenen només de la voluntat d’aquests personatges sinó del Destí. El Destí, segons aquesta obra, condiciona la vida dels humans. Explica-ho , cerca frases a l’obra en què els personatges en parlen directament i copia-les tot dient qui les diu i a quin moment de la història.
  El Destí en aquesta pel•lícula és essencial. El que fa que en Romeo i na Julieta no pugin estar junts, és el Destí. Primer que formen parts de famílies enfrontades, segon que a na Julieta la volen casar amb altre, tercer que Romeo es desterrat i per últim que a Romeo no li arriba la carta que deia que Julieta era viva.
  -“Hem nascut per morir”- La diu la mare de na Julieta quan xerrar amb en Paris sobre amb qui es casarà Julieta i sobre la mort de Teobald.
  -“Soc una joguina del Destí!”- la diu Romeo quan mata a Teobald.

  5. Creus que a la nostra època un amor pot ser impossible? En quines situacions? Per què?
  Jo crec que no perquè a la nostra època hi ha llibertat de matrimoni. Cadascú pot casar-se amb qui vulgui, encara que pot haver dificultats com les de religió, de cultura o l’acceptació dels pares.
  6. Comenta el que trobis sobre l’obra literària, les pel.lícules (que incouen Cyrano ) , la representació, etc.

  Cyrano: Trop que aquesta pel•lícula ha estat molt bé. L’historia és molt bonica i m’agrada el seu tema: la bellesa interior i exterior. M’ha parescut molt tendre que en Cyrano no digues res a Roxana de lo de Cristian per a que ella estigués feliç.
  Shakespeare in love: Aquesta és la que mes m’agrada’t per l’escenografia i el decorat. Estava molt bé ambientada en l’època i això m’agrada. També m’ha parescuda molt bona la representació dels actors i l’historia en si.
  Romeo i Julieta: Aquesta per a mi té un 6 o un 7. M’agrada’t perquè l’historia de Romeo i Julieta m’agrada bastant però no m’agrada’t gens como l’han volguda passar a una època més moderna. Tampoc m’agrada’t aquest estil kitsch.

 19. sarabouza12 Says:

  1. Explica quina de les tres pel.lícules t’ha agradat més i explica per què. Recorda que has d’argumentar totes les afirmacions.
  Les tres pel·lícules que hem vist m’han encantat, potser perquè a totes hi apareixia la poesia, cosa que margada moltíssim. Però jo la millor ha sigut la primera, Cyrano. La història me pareix genial! era molt romàntica i entretenguda, però una mica trista. Els personatges, sobretot el de Cyrano, per el seu gran cor i la seva nas que el feia diferent als altres. Els personatges actuaven molt bé, supòs que eren molt bons actors. L’idioma crec que era millor en francès ja que era la versió en la qual estava feta la pel·lícula.
  Lo més original de tot és que està escrit amb rima això fa la pel·lícula diferent i especial. També fa veure que han fet molt de treball per escriure aquest guió en tots els idiomes.

  2.1. Quan Romeu ha conegut Julieta a la festa, els seus amics se’n van i el criden perquè els acompanya a seguir de gresca i ell diu: Què sap del dolor qui no té cap ferida? A què es refereix Explica-ho.
  Això vol dir que aquest dolor és l’amor i aquesta ferida l’enamorament, ja que s’acaba de enamorar de Julieta.
  Idò, qui sap que es l’amor si mai s’ha enamorat?

  3.Compara els personatges de Romeo i de Mercutio.
  Romeo: personatge romàntic i pacífic menys al moment al que mata a Teobaldo. És sensible i somiador.
  Mercutio: personatge molt parlador i festiu, que li agrada criticar al que li rodegen. Sempre defensa als seus amics, i no sap res sobre l’amor.

  4. Les passes que segueix la història d’amor entre Romeo i Julieta no depenen només de la voluntat d’aquests personatges sinó del Destí. El Destí, segons aquesta obra, condiciona la vida dels humans. Explica-ho , cerca frases a l’obra en què els personatges en parlen directament i copia-les tot dient qui les diu i a quin moment de la història.
  Soc una jugueta del destí, aquesta frase la diu perquè ha matat a Teobaldo i li dona la culpa al destí(aquesta frase la diu sheakspeare a la pel·lícula de sheakpeare in love).

  5. Creus que a la nostra època un amor pot ser impossible? En quines situacions? Per què?
  Sí, és clar que sí. A gent índia o d’altres ètnies o religions, estan obligats a casar-se amb que els pares elegeixen, sense cap excepció.

  6. Comenta el que trobis sobre l’obra literària, les pel.lícules (que inclouen Cyrano ) , la representació, etc.
  Romeo i Julieta(la que menys m’ha agradat)-> crec que ha quedat molt malament la idea de modernitzar la història antiga, ja que ha quedat molt fals i quish. Té la base de la típica pel·lícula americana, cosa que detest. Però el moment del balcó i el de la mort estaven bastant emocionants, però les baralles amb pistoles no venien a compte.
  Sheakspeare in love->aquesta pel·lícula sí que m’ha agradat, ja que les pel·lícules en aquesta època me pareixen molt interessants perquè pots conèixer com era la vida en aquells temps. Es captava molt bé l’amor i, per romàntiques com jo, és genial! Però els meus companys tenen raó qual diuen que era bastant repetitiva, estic d’acord.
  Cyrano-> D’aquesta ja ho he dit tot a la primera pregunta, però ho resumiré: té aquest punt especial del guió que m’ha marcat molt, ja que m’encanta la poesia. Pens que la historia es molt bona, però trista. Els actors actuaven molt bé i els personatjes elegits m’agraden molt, sobretot Cyrano.

 20. Daryl Jade Says:

  1. Per a mi m’han agradat algunes coses de cada pel.lícula que hem vist. En la primera pel.lícula, Cyrano, el que m’ha agradat va ser el text en vers. Perquè escriure una obra i recitar-la és molt difícil. Peró com si la haguesim vista en castellá o en francés es ppt emtredre bé. En la segona pel.lícula, Shakespeare in Love, m’ha agradat els llocs , vestuari, esència… Tot relacionat amb el ambient que et transmet a aquella època. I la darrera, Romeo i Julieta, on tots varem poder contemplar l’amor d’una dama i d’un cavaller peró molt enamorats fins ña mort.
  2. “Qui no sap de dolor qui no té cap ferida?”
  Com la història tracta de l’amor, en Romeo diu aixó perquè jo crec que qui no s’ha enamorat mai no ho podrà aprendre.
  3. Romeo i Mercutio
  Per mi les coses que tenen en relació aquests personatges es que tot dos volen pau, volen disfurtar de la vida, poder viure en pau. Per aixó segueixen camins per alcanzar la pau. Romeo es va casar amb Julieta perque hi hagi pau entre families. Mercutio es va sacrificar per la pau per la seva vida.
  4. “Soy un juguete del destino”
  Aquesta frase ho diu en Romeo en algunas parts de la pel.lícula. El destí no la podem veure peró ho podem imaginar. En Romeo diu aixó perquè nosaltres vivim i passen coses a cada persona diferents però ningú sap el que passarà en un futur. El destí podria haver triat un millor destí per els personatges però va triar un.
  5. L’amor no és impossible, perquè jo pens que l’amor triar a les persones no les persones a l’amor que volen. Tots som lliures per l’amor d’altres persones. Peró n’hi ha religions i cultures que altres persones trian el seu amor per a aquella persona.
  6. El meu cometari de totes les pel.lícules seria la meva resposta en la pregunta número 1.

 21. Zandalie Says:

  1. Explica quina de les tres pel.lícules t’ha agradat més i explica per què. Recorda que has d’argumentar totes les afirmacions.
  Romeo y Julieta és la que més m’ha agradat. Al principi pareixia un poc boja, perquè la forma de parlar no coincidia en res amb l’època ambientada. També me pareixia rar per el tipus de festes que tenien i les disfresses que tenien. Però ja a mitja pel·lícula em va començar a semblar interessant. L’amor a primera vista, tan fort, com si es coneguessin des de petits. També el gran odi entre les dues famílies, massa per no saber tan sols perquè va començar tot això. Però sobretot, em va encantar el suspens del final, quan Julieta va despertar just quan Romeo havia acabat de beure el verí.

  2.1. Quan Romeu ha conegut Julieta a la festa, els seus amics se’n van i el criden perquè els acompany a seguir de gresca i ell diu: Què sap del dolor qui no té cap ferida? A què es refereix Explica-ho.
  Es refereix al fet que ningú pot comprendre el sofriment sense haver patit abans.
  Que els seus amics no entenen pel que està passant, ja que ells no estan en la seva situació i mai ho han estat.

  3.Compara els personatges de Romeo i de Mercutio.
  Principalment, Romeo és de color blanc, i Mercurito de color negre.
  Romeo és sensible i romàntic. Mercurito, en canvi, és tot el contrari: només vol estar de festa, i li és igual l’amor.
  Romeo i Mercurito, malgrat tot, tenen alguna cosa en comú; farien el que fos per defensar a un ésser estimat.
  Mercurito s’enfronta a l’oncle de Julieta només per defensar a Romeo, i Romeo mata a Tibald per venjar la mort de Mercurito.

  4. Les passes que segueix la història d’amor entre Romeo i Julieta no depenen només de la voluntat d’aquests personatges sinó del Destí. El Destí, segons aquesta obra, condiciona la vida dels humans. Explica-ho , cerca frases a l’obra en què els personatges en parlen directament i copia-les tot dient qui les diu i a quin moment de la història.
  Significa que el destí juga amb ells. Per molta voluntat que tinguin Romero i Julieta per estar junts, el destí els junta, els separa, els fa patir, i el final, els junta de nou, però a la mort.
  “Soc una trista joguina del deestí” deia Romeo tot el temps.

  5. Creus que a la nostra època un amor pot ser impossible? En quines situacions? Per què?
  És clar que si. La principal raó dels amors impossibles són els pares. Un s’enamora d’algú, però per la raó que sigui, li troben un defecte, normalment de tipus de classe social, o manca d’estudis, i impedeixen que et juntes amb ell / ella.
  Exemple: El més comú.
  Una noia amb bons estudis, i de diners, per alguna raó s’enamora d’un noi sense estudis i no gaire bona classe social, i ell s’enamora també d’ella. Els pares s’assabenten i volen separar-los, ja que creuen que no és suficient per a la seva filla.

  També hi ha la religió, on Casuelas intervenen una altra vegada els pares. En alguns casos obliguen a casar-se a les seves filles amb homes que no han vist en la seva vida.
  Exemple: A l’Índia.
  Una noia s’enamora d’un noi, ia l’inrevés. No poden estar junts perquè els pares de la noia volen que es casi amb un altre home.

  Hi ha casos en què la distància els impedeix estar junts.
  Exemple: Dues persones s’enamoren, i per alguna raó un d’ells s’ha d’anar a un altre país o ciutat, on és impossible veure’s de nou. Normalment i la majoria de vegades, les relacions a distància no funcionen.

  6. Comenta el que trobis sobre l’obra literària, les pel.lícules (que inclouen Cyrano ) , la representació, etc.
  Cyrano: És la que menys m’ha agradat de les tres. Ja que no li trobava molta emoció. Però tot i així reconec que és una pel.lícula ben feta, ambientada correctament a l’època. M’ha agradat el guió, que encara traduït al castellà, seguia rimant.

  Shakespeare in love: Jo la posaria en segon lloc. És una pel.lícula bastant divertida, i original. No és l’obra en si, sinó que tracta principalment en la història inventada, que Shakespeare va haver de passar per escriure la seva obra.
  Els decorats eren bastant bons, i estava molt ben ambientada a l’època en què la presenten.

  Romeu i Julieta: Aquesta és la pel.lícula que més m’ha agradat de les tres. Al principi no, ja que em semblava rara pel tipus d’efectes que tenia la càmera, i les festes que tenien. Després em va agradar, perquè es va anar posant interessant, cada vegada més. Fins que al final em va encantar, el moment exacte en què Julieta veu a Romeo a punt de morir.
  Molt original, ambientada en una època totalment desfasada, però mantenint el guió.

 22. juditell Says:

  1. Explica quina de les tres pel.lícules t’ha agradat més i explica per què. Recorda que has d’argumentar totes les afirmacions.
  La pel·lícula que m’ha agradat més ha estat Romeo i Julieta. Al principi, quan varem veure el primer fragment, vaig pensar que seria molt dolenta, però a mesura que la història va anar transcorrent vaig canviar d’idea. Aquesta pel·lícula m’ha fet experimentar molt sentiments. Quan Romeo i Julieta es troben a la festa, s’enamoren de tal manera que hem va tansmitir perfectament el seu amor.

  2. Quan Romeu ha conegut Julieta a la festa, els seus amics se’n van i el criden perquè els acompanyi a seguir de gresca i ell diu: Què sap del dolor qui no té cap ferida? A què es refereix Explica-ho.
  Crec que es refereix a que si una persona no a experimentat mai el fet de tenir una ferida, no sap el que és dolor.

  3.Compara els personatges de Romeo i de Mercutio.
  Romeo és una persona més sensible i sentimental. Creu en el amor fins al punt de morir per ell. No vol causar mai problemes, al contrari s’amaga d’ells. És una persona molt solitària, prefereix estar tot sol a un platja pensant amb el seu amor a fer qualsevol altre cosa.
  En canvi, Mercutio és una persona molt lliberal. No té vergonya de res i té un cert elevat nivell de locura. És una persona que no cerca l’amor. És molt divertit i l’hi agrada molt ficar-se en baralles i passar-ho bé amb la família.

  4. Les passes que segueix la història d’amor entre Romeo i Julieta no depenen només de la voluntat d’aquests personatges sinó del Destí. El Destí, segons aquesta obra, condiciona la vida dels humans. Explica-ho , cerca frases a l’obra en què els personatges en parlen directament i copia-les tot dient qui les diu i a quin moment de la història.
  La història d’amor entre Romeo i Julieta no domés depèn d’ells, el destí es un factor important en tenir en compte. Si Romeo hagués arribat 1 min més tard a la tomba de Julieta, tots dos seguirien vius, però el destí no ho va voler així i va fer mil i una coses per evitar que estiguessin junts.
  Al llarg de la pel·lícula Romeo diu: “Soy un juguete del destino”. Ho diu quan maten al seu cosí. En Romeo diu aquesta frase perquè es conscient de que la seva vida és controlada per es destí.

  5. Creus que a la nostra època un amor pot ser impossible? En quines situacions? Per què?
  L’amor no va per èpoques. No hi ha una època en la qual hi hagi més enamoraments que en una altre. Nosaltres ens confonem, perquè abans, per declarar-se, la gent es posava davall de un balcó i començaven a recitar poesia diguent lo bella que era la seva estimada i l’amor que sentia per ella. Ara la gent és més senzilla amb un simple “t’estim” ho diuen tot. Crec que per això molta gent és enganyada quan li diuen aquesta paraula. Com pot ser que tan sols una paraula expressi tant de sentiments? O, en molts de casos, res. Hi ha molta gent que diu t’estim per dir, però estimar, no és una paraula per prender-la en broma. Estimar a una persona és dir que li tens alguna cosa més que apressi a ell/ella. Estimar es no poder viure sense aquella persona perquè és la persona més important de la teva vida. Pot sorgir en qualsevol moment de les nostres vides, inclús quan menys ens ho esperem. Per què? L’amor no té explicació possible. Sorgeix i acaba.

  6. Comenta el que trobis sobre l’obra literària, les pel.lícules (que inclouen Cyrano ) , la representació, etc.
  Romeo i Julieta: és la pel·lícula que més m’ha agradat, però les baralles amb pistoles i l’escenari escollit crec que eren inadequats. En la meva opinió, aquesta pel·lícula en una altre època seria la pe·lícula perfecta.
  Shakespeare in love: aquesta pel·lícula és una de les meves pel·lícules favorites. No era la primera vegada que la veia, ni tampoc la darrera. L’escenari, com anaven vestits, els personatges… crec que tot estava molt ben ambientat a l’època en la que transcorr.
  Cyrano: és la pel·lícula que m’ha agradat menys, encare que hi ha bons actors, l’argument no m’ha captat tant l’atenció com el de les altres dues.

 23. Rodrigo Deus Says:

  1. Explica quina de les tres pel.lícules t’ha agradat més i explica per què. Recorda que has d’argumentar totes les afirmacions.

  La pel·lícula que m’ha agradat més ha estat Cyrano. M’ha encantat la forma de rimar mentre parlaven durant tota la pel·lícula i sobretot l’actuació de l’actor Gérard Depardieu (Cyrano), la primera lluita s’observà el bon actor queés, dominant l’espassa, donant una verdadera lliçó a l’home, fent espectacle al públic i guanyant amb diferència d’una forma graciosa, humiliant al comte de Guiche. . Durant la pel·lícula es veu que és un home amb molts sentiments i molt bon poeta, les cartes que escrivia a Roxana eren espectaculars, la deixava sense paraules.
  La pel·lícula està molt bé pel tema, bellesa interior o exterior, però el final és un poc trist, personalment crec que Cyrano es mereix l’amor de la Roxana, no totes les pel·lícules poden acabar bé.
  També hi destac la bona presentació de Shakespeare in love, una escenografia del final del segle XXVI molt real, estaven en cada detall, sense cap dubte les parts de la pel·lícula on es veia la ciutat de societat mitjana o baixa han estat les que més m’han agradat. Una cosa que no m’ha agradat ha estat la reina, crec que l’han fet massa exagerada, la roba, el pentinat.

  2. Quan Romeu ha conegut Julieta a la festa, els seus amics se’n van i el criden perquè els acompany a seguir de gresca i ell diu: Què sap del dolor qui no té cap ferida? A què es refereix Explica-ho.

  Vol dir que ells a ell no l’entenen ja que qui no s’enamora no sap res de l’amor verdader.

  3. Compara els personatges de Romeo i de Mercutio.

  Romeo, un al·lot rebel, un bon amic, valent, però sobretot romàntic, tan romàntic que donaría la seva vida per la dona que estima com és Julieta que es creua pel seu camí i en un dia es torna la cosa més important de la seva vida.
  Mercucio, no té propòsits, és graciós, li agrada anar de gresca, estar amb els amics i veu les dones com una jugueta sense importància, com un joc per pasar una estona.

  4. Les passes que segueix la història d’amor entre Romeo i Julieta no depenen només de la voluntat d’aquests personatges sinó del Destí. El Destí, segons aquesta obra, condiciona la vida dels humans. Explica-ho , cerca frases a l’obra en què els personatges en parlen directament i copia-les tot dient qui les diu i a quin moment de la història.

  La mare i en Paris estan parlant sobre el futur matrimoni de na Julieta i sobre la mort de Teobald, així que la mare diu: “Bé, hem nascut per morir”
  “Soc una joguina del destí” va dir Romeo després de matar a Teobald.

  5. Creus que a la nostra època un amor pot ser impossible? En quines situacions? Per què?

  Sí, per la distància, per les famílies que poden estar enfrontades o que et prohibeixin estar amb una persona discriminant-la per la raça, religió o nivel social.
  No són determinants, però són problemes que et poden perjudicar.

  6. Comenta el que trobis sobre l’obra literària, les pel.lícules (que incouen Cyrano ) , la representació, etc.

  Crec que Romeo i Julieta es versió americana total i que és massa exagerat.
  Cyrano ha estat molt bé, llastima que el final es trist i no acaba bé.
  Shakespeare in love ha estat bé, un poc repetitiva a l’hora de assajar l’obra però m’ha agradat, una escenografía molt bona.


Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: