1.ca.8. Milloram la redacció dels nostres textos

Amb na María i n’Emili hem acordat que aquestes instruccions quedin penjades directament al blog i que poden servir per a la redacció de textos en general.

RECOMANACIONS PER TAL DE MILLORAR LA REDACCIÓ DELS NOSTRES TEXTOS:

1) PEL QUE FA LA CONTINGUT:
a) Hem d’adequar el text al tema del qual hem de parlar. Per exemple, si hem d’escriure la biografia d’un personatge, hem de contar història de la seva vida i no fer-ne una descripció minuciosa i res més.
b) Hem de planificar el text amb un esquema perquè hi ha d’haver coherència entre les parts que el formen. Per exemple, si diem que quan la Sra P. era petita era molt estimada per la família i a més era rica i tenia molts amics no podem dir sense donar més explicacions que era molt infeliç, bruta i sàdica.

2) PEL QUE FA A LA FORMA:
a) Hem d’expressar les idees amb oracions clares i gramaticalment correctes. Si això ens resulta especialment difícil podem comencar per construir oracions que seguesquin l’ordre lògic del discurs: Subj.+Pred.+punt i seguit. Per exemple, el text: “A Gal.les va néixer la Sra P. que els seus pares no la volien”, es pot convertir en :” La Sra P. va néixer a Gal.les el 1870. Els seus pares no la volien.” Quan dominem un poc la tècnica ja podrem complicar més les oracions sense que perdin correcció ni claredat.

b) Hem d’utilitzar correctament els signes de puntuació i hem d’organitzar els textos en paràgrafs separats per un punt i apart.
c) Hem de fer servir el lèxic, el vocabulari, amb propietat ,això vol dir que hem de fer servir les paraules quan en coneixem el significat i mirar bé si són les adequades per dir allò que volem dir en aquell text. Hem d’esforçar-nos també perquè sigui ric i variat , és a dir, evitar repeticions, emprar sinònims, frases fetes,etc. Hem de vigilar molt els barbarismes! Per millorar aquests aspectes el diccionari ha de ser sempre el vostre company de feina.
d) Repassau molt bé els textos i corregiu les faltes d’ortografia abans d’escriure’n la versió definitiva.

Anuncis

2 Respostes to “1.ca.8. Milloram la redacció dels nostres textos”

  1. india16 Says:

    Ara intentarem millorar les nostres redaccions.

  2. 2.ca.3 | Uassaps 2 Says:

    […] Arxivat a català. 1 comentari » […]


Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: